Annonse:
Hvem kommer først i Are Wiig Class?Are Wiig har fullført soloseilasen OneStar over Atlanterhavet. Til neste år starter han i soloseilasen Golden Globe Race rundt jorden. I Raymarine 2Star har han sin egen klasse.

Hvem kommer først i Are Wiig Class?

17. februar 2017

Hvem blir den første til å melde seg på i Raymarine 2Stars kanskje tøffeste klasse?

Foreløpig er det påmeldt båter til de to åpenbare regattaklassene: Racing/cruising og Open Class, mens det ennå ikke er listet opp noen deltagere i Are Wiig Class. Hvem blir den første til å dukke opp der?

Kanskje blir det Are Wiig selv, som tidligere har tilsagt sitt nærvær i regattaen? Kanskje blir det en av konkurrentene hans?

Opplevelse i sentrum

Are Wiig Class er opprettet til ære for seileren Are Wiig, som i 2018 starter i jubileumsregattaen for verdens første non stop soloseilas. Ni seilere startet i 1968 i Sunday Times Golden Globe Race der kun én seiler kom til mål; legendariske Robin Knox-Johnstone. Regattaen ble dramatisk og full av historier. En seiler begikk selvmord, mens en annen seiler ikke ville seile til mål i det hele tatt og fortsatte en halv gang til rundt jorden og bosatte seg på Tahiti i Stillehavet.

Are Wiig Class er opprettet for seilere som vil delta litt i denne ånden, skjønt det er hverken ønskelig eller ventet at historiene fra den skal bli fullt så dramatiske som de var i Sunday Times Golden Globe Race. Are Wiig Class er tiltenkt seilere som ser på det å delta i Raymarine 2Star og det å seile et par døgn i strekk i Skagerrak som en utfordring og en opplevelse, og som nødvendigvis ikke har hovedfokus på det å vinne.

Skjønt, når det er flere seilere på sjøen samtidig vil konkurranseelementet alltid være til stede.

Are Wiig Class er heller ikke klassen for de hotteste båtene med det hotteste utstyret, men en klasse for helt vanlige seilere med helt vanlige seilbåter. I Notice of Race kan du lese om hvilke forutsetninger som gjelder.

Fredrikstad Seilforening håper at riktig mange vil delta i Are Wiig Class, og at man på den måten skal finne litt tilbake til ånden som rådet i 2004 da 2Star ble arrangert for første gang og det å gjennomføre var en bragd.

Annonse:

10 nyeste påmeldinger

Soon Seilforening

NOR 12143

Claus Landmark

Kongelig Norsk Seilforening

NOR 15393

Andreas Lawson

Kongelig Norsk Seilforening

NOR 11604

Thorstein Saanum

Kongelig Norsk Seilforening

NOR 15038

rune øverås

Bundefjorden Seilforening

NOR 10910

LUDVIG DAAE

Asker Seilforening

NOR 12300

Jon S. Storli

Bundefjorden Seilforening

NOR 11749

Robert Myhrer

Nesodden Seilforening

NOR 11956

Olav Mork Bjørnås

Asker Seilforening

NOR 10240

Audun Gjøstein

Oppegård Seilforening

NOR 10333

Per Haugen

Hovedsponsor:Last updated: 2017-06-19 23:32:36Cache read