Hjeltefjordtrimmen 9 - 13. august

Les VestNytts reportasje via denne linken

Start på høstsesongen

Hjeltefjordtrimmen 13 August

14 båter våget seg utpå denne tirsdagskvelden. Første seilas etter ferien, og start på spurten for de som kjemper om plasseringer.

Hjeltefjordtrimmen består av 12 seilaser. De 8 beste for hver båt teller. Dette var seilas nummer 9, så de som har vært med på alle, (1 båt) kan nå begynner å stryke den dårligste. Den sammenlagte listen vil forandre seg mye på de siste seilasene etter hvert som båtene får flere tellende mens andre begynner å stryke dårlige resultater.
Litt sol og til dels over kuling, 12 sekundmeter og mer, bød på krevende forhold, og muligheter for de litt tyngre båtene å hevde seg. Det ble svært jevnt på resultatlisten med noen få unntak var det bare 5 minutter mellom første og siste plass i de forskjellig klassene.

Silius seilte med noen vikarer ettersom fast skipper, Toril og Storseiltrimmer Nina var arrangører. «Vi har slitt litt i sterk vind og hadde lyst å vise for konkurrenter, men mest for oss selv at vi kan seile selv om det blåser» sier Torbjørn.

«Scirocco II» seilte tidlig fra resten av båtene og var uslåelig denne gangen. Denne litt tyngre båten hadde nærmest perfekte forhold med mye vind og uvanlig mye bølger, de seilte også som vanlig godt. Også Ranegutt fikk tidlig et lite forsprang slik at den tette konkurransen i klassene som startet sist ble mellom Silius og Flyfisk. Med så sterk vind er det risikabelt å sette spinnaker. «Det går fort uten, og kan plutselig gå veldig dårlig med. Vi i Silius var innstilt på å sette spinnaker etter runding Rotøyene selv om ingen av båtene foran oss gjorde det».

I det Silius skal sette spinnaker, kommer en vindråse opp mot 16 sekundmeter, samtidig «surfer» båten og har i en lang periode fart opp mot 14 knopp. Derfor pakkes spinnakerne ned. Silius tar noe innpå Flyfisk og Ranegutt, men runder 20 meter bak Flyfisk.

«Det er synd at ikke mange flere, både seilere og båter blir med på denne spennende og sosiale regattaen. Det er jo etter hvert mange som seiler i vårt område. Litt regatta seiling vil garantert øke både seilkunnskap og seilgleden for mange. På Hjeltefjordtrimmen er det bare å stille.»

Det kreves ingen påmelding og båter som mangler målebrev blir automatisk plassert i turklassen. Om noen har lyst til å delta med egen båt eller som mannskap er det bare å stille opp om tirsdagen, eller ta kontakt med Ran Seilforening eller Askøy seilforening for mer informasjon

Resultat:
Minste klasse:
1. Josefine III Skipper Thor Olsen
2. Sval Skipper Dehler 34
3. Kompis Skipper Jan Erik Iversen

Mellom klassen:
1. Silius Skipper Øyvind Vikne
2. Regina II Skipper Svein Holmefjord
3. Karolina av Alvøen II Skipper Jannicke & Frank Nyheim

Største klasse:
1. Scirocco III Skipper Bernt Svendsen
2. Ranegutt Skipper Jan H Nordeide
3. Flyfisk II Skipper Thomas Johannesen

For de som vil ha flere og mer detaljert resultater, eller ønsker å følge med på sammenlagt resultater finnes alt på www.hjeltefjordtrimmen.no

Tekst: Torbjørn Haugsdal

Arrangører:

Leverandører:



Last updated: 2023-10-01 18:28:09Cache read