Hjeltefjordtrimmen 11 - 27. august

Foto: Renate Kismul Mæhle og Torbjørn Haugsdal

 


Programleder for Norge Rundt, Siv Eli Vuolab, fikk en innføring i regattaseiling ombord i Hanse 370 Anitra sammen med med Odin Blø, Rebecca Kongsvik, Kjell Magnus Økland og Torstein Blø.

----------------------------------

20 Båter benyttet denne flotte sensommerkvelden til seiling på Hjeltefjorden. Vinden er, som vanlig for sønnavind, noe skiftende. Mellom 4 og 7 sekundmeter, som er ypperlig vind å seile i. Løp tre med start mot Skageflu er det opplagte valget i kveld. Med litt stikk i skjøtene går det fort med alle båtene mot første merke. Feltet er likevel så pass spredd at alle får rundet staken uten å bli hindret.

Legget opp mot Rotøyene er akkurat på grensen for spinnaker. Med vinden omtrent rett fra siden går spinnaker fint når vinden ligger ned mot 4 (sekundmeter), i rossene opp mot 7 blir det imidlertid for mye seil. De fleste velger å holde spinnakeren og å «ri av» råsene som best de kan. Silius velger å ta ned spinnakeren halvveis til Rotøyene og å sette den igjen etter runding når vinden kommer mer bakfra. Sannsynligvis tjente vi litt på det, sier Torbjørn Haugsdal.

På neste legg fra bøyen ved Hanøytangen ned til Skageflu, der regattaen ble avkortet, ble det full kryss. Dette ble dermed en krevende regatta, svært skiftende vind og både kryss, slør og lens ga seilerne mulighet for å vise at de behersket mange forhold.

Det er nå 3 regattaer igjen i årets serie. Ettersom bare 8 av de 14 mulige regattaene teller er det nå på slutten alt avgjøres. Førsteplassene er nok avgjort allerede i alle klassene, men det er fortsatt tett kamp om de andre plasseringene.

Tekst: Torbjørn Haugsdal

Topp 3-resultater i hver klasse:
Minste klasse:
1. Josefine III Skipper Tor Olsen, Ran Seilforening
2. Kompis Skipper Jan Erik Iversen, Ran Seilforening
3. God Tid Skipper Håvard Dahl, Ran Seilforening

Mellom klassen:
1. Silius Skipper Toril Haugsdal, Ran Seilforening
2. Regina II Skipper Svein Holmefjord, Ran Seilforening
3. LnX Skipper Sigurd Boasson, Ran Seilforening

Største klasse:
1. Scirocco III Skipper Bernt Svendsen, Askøy Seilforening
2. Ranegutt Skipper Jan H Nordeide, Ran Seilforening
3. Anitra Skipper Harald Blø, Ran Seilforening

Fullstendige resultater ligger som vanling under resultat-linken i menyen til venstre. Se også kommentarer til resultatlisten.

Norge Rundt var i dag med ombord i båten Anitra og opptakene derifra vil bli sendt førstkommende fredag 30. august.


-----------------------------------

Heisann
NRK-programmet Norge Rundt ynskjer å lage program frå Hjeltefjordtrimmen. Opptaka vil skje tysdag 27. august og det er difor ynskjeleg at flest mogleg båtar stiller til start denne tysdagen.

Sendinga vil gå ut på at programleiar Siv Eli Vuolab vert med på ein båt (Anitra, Hanse 370) frå Ran. Der vil ho få litt forklaring på seglprinsipp og instruksjon på hennar arbeidsoppgåver frå sin seglmentor (underteikna). Så skal båten stille til start og sjølvsagt segle så godt som råd. No får sjåarane sjå Siv Eli og resten av mannskapet i denne båten i aksjon. Etter målgang må ho sjølvsagt bort til startbåten (som denne dagen er Hjeltekongen) for å høyre korleis resultata vart. Sidan dette er hennar siste Norge Rundt sending er det den nye programleiaren (som skal føra Norge Rundt-skuta vidare utover hausten) som kjem ombord frå startbåten til seglbåten med dei rykande ferske resultata. Til sist vert det òg teke med litt frå nedrigginga/vaffel-etinga i Ran etterpå.

Desse elementa er altså det som skal vera rammeforteljinga for sendinga og vera fyllstoffet mellom innslaga.

NRK stiller med fotograf, lydmann, Siv Eli som programleiar + ny programleiar. Alle desse minus lydmann vil òg møta på Ran dagen før på ein rekognoseringsrunde for å sjå litt på kva kameravinklar og lyd/lystilhøve som fungerer. Me har elles drøfta å setja GoPro-kamera her og der på seglbåten for å få meir biletstoff som kan klyppast inn.

Å vera med i ei slik Norge Rundt-sending er eit sjeldant fint høve til å få profilert både Ran og Askøy Seilforening samt vist fram seglsporten. Målsetjingane er å få fram at:

a) segling er kjekk aktivitet
b) folk i ulike aldrar og med ulike båtar og ulike ambisjonsnivå møtest i same tevlinga
c) segling er eit spel der natur og teknikk møtest
d) fjorden er fin natur
e) alle (inkl folk som aldri har segla før) kan segle regatta og få oppleva ein regatta frå innsida

Eg vil difor oppmode flest mogleg av seglarane som plar delta på Hjeltefjordtrimmen om å stille til start tysdag 27. august slik at ramma rundt opptaka vert så bra som råd med mange båtar og glade seglarar.

Helsing
Kjell Magnus Økland

Arrangører:

Leverandører:



Last updated: 2023-09-28 08:43:43Cache read